Een kruiden Extract remt de ontwikkeling van Pancreatic kanker


Een kruiden Extract remt de ontwikkeling van Pancreatic kanker


Een kruid dat onlangs gevonden om te doden van pancreatic kankercellen wordt ook weergegeven voor de remming van de ontwikkeling van pancreatic kanker als gevolg van de anti-inflammatoire eigenschappen, volgens onderzoekers van de Kimmel Cancer Center op Jefferson. De gegevens werden gepresenteerd op de AACR 100ste jaarlijkse vergadering 2009 in Denver.

Thymoquinone, de belangrijkste bestanddeel van het olie-extract van een Midden-Oosterse kruiden zaad Nigella sativa, genaamd tentoongesteld anti-inflammatoire eigenschappen die de vrijlating van inflammatoire mediatoren in pancreatic kankercellen, verminderd volgens Hwyda Arafat, M.D., Ph.D., associate professor in de chirurgie aan het Jefferson Medical College van Thomas Jefferson University en een lid van de alvleesklier Jefferson, biliaire & gerelateerde kankers Center.

Nigella sativa zaden en olie worden gebruikt in de traditionele geneeskunde door vele Midden-Oosten en Aziatische landen. Het helpt een breed scala van ziekten, met inbegrip van sommige immuun- en inflammatoire aandoeningen, behandelen, aldus Dr. Arafat. Eerdere studies hebben ook aangetoond dat het anti-kanker effecten op prostaat- en dikke darm kanker.

Gebaseerd op de eerder gepubliceerde bevindingen dat thymoquinone remt Histon deacetylases (HDACs), Dr. Arafat en haar collega's ten opzichte van de anti-inflammatoire eigenschappen van thymoquinone en trichostatin A, een HDAC-inhibitor, die eerder is getoond ter verbetering van de ontsteking-geassocieerde kankers.

De onderzoekers maakten gebruik van cellen van de alvleesklier ductaal adenocarcinoom (PDA), waarvan sommige werden voorbehandeld met de cytokine TNF-alpha voor het opwekken van ontsteking. Thymoquinone bijna volledig afgeschaft de expressie van verschillende ontsteking cytokinen, waaronder TNF-alpha, interleukine-1beta Interleukine-8, Cox-2 en MCP-1, een effect dat meer superieur aan de gevolgen van trichostatin A. was

Het kruid wordt ook geremd de activering en de synthese van NF-kappaB, een transcriptiefactor die heeft betrokken bij de ontsteking-geassocieerde kanker. Activering van NF-kappaB kan in alvleesklierkanker geconstateerd en een factor in de alvleesklier kanker van weerstand tegen chemotherapeutische agenten. Wanneer dierlijke modellen van pancreatic kanker werden behandeld met thymoquinone, 67 procent van de tumoren waren aanzienlijk geslonken, en de niveaus van proinflammatoire cytokines in de tumoren waren aanzienlijk verminderd.

Ontsteking heeft betrokken bij de ontwikkeling van verschillende solide tumor maligniteiten. Chronische pancreatitis, zowel erfelijke als sporadisch, wordt geassocieerd met het risico om pancreatic kanker te ontwikkelen.

"Dit zijn erg spannend en roman resultaten," zei Dr. Arafat. "Niet alleen patiƫnten met chronische pancreatitis kunnen profiteren, maar ook verschillende andere groepen met risico van de ontwikkeling of herhaling van pancreatic kanker, zoals risicovolle familieleden en na chirurgische patiƫnten. Deze krachtige effecten tonen belofte voor het kruid als een mogelijke preventieve en therapeutische strategie voor pancreaskanker. Wat nog belangrijker is, de kruiden en olie zijn veilig bij matig gebruik, en zijn gebruikt voor duizenden jaren zonder gemelde toxische effecten."