Studie toont aan Nattokinase de effecten op de bloedstolling

Studie toont de Nattokinase effecten op stolling van het bloed


Trombose (bloedstolling) patiƫnten worden vaak voorgeschreven geneesmiddelen behandelingen, maar er is ook belangstelling voor nattokinase, een enzym afgeleid van gefermenteerde soja voedsel natto, als een meer natuurlijke ondersteuning voor trombose. In een recente studie onderzocht onderzoekers de effecten van een enkele 2000-FU (fibrinolytic eenheden) dosis nattokinase om te bepalen van de gevolgen ervan voor de Anti-stolling en Fibrinolyse (een proces dat verhindert dat bloedstolsels groeien).

De dubbel-blinde, placebo-gecontroleerde, crossover studie werd uitgevoerd op 12 onderwerpen. Iedere tak van de studie, onderwerpen kregen tijdens een placebo of 2000 FU van het NSK-SD merk van nattokinase uit Japan Bio Science Laboratory (Walnut Creek, CA). Bloed werd getrokken op basislijn en op 2, 4, 6 en 8 uur in de studie.

In interventie onderwerpen vonden de onderzoekers dat de D-dimeer concentratie toegenomen, met de vermelding Fibrinolyse had plaatsgevonden. D-dimeer, een fragment van de eiwitten gevormd tijdens Fibrinolyse, wordt vaak gemeten bij het testen voor trombose.

Onderzoekers vond ook dat NK interventie hielp bloed antithrombin concentraties stijgen na 2 tot 4 uur van suppletie. Antithrombin is een eiwit dat inactiveert de enzymen van het systeem van de stolling en is "een van de belangrijkste fysiologische regelgevers voor bloed coagulatie cascade", schreven de onderzoekers. Zij bepaalden ook dat factor VIII activiteit (ook een indicator van trombose) daalde na de inname van het NK.

Deze wijzigingen werden in het normale bereik, aldus de onderzoekers.

"Deze studie levert het eerste bewijs van de nattokinase kunnen verbeteren fibrinolyse en antithrombosis zich na een enkele dosis van mondelinge nattokinase administratie in mens]," schreven de onderzoekers. "Op basis van de nattokinase unieke, relatief sterke fibrinolytic/antistollingsmiddel activiteit, stabiliteit in het maag-darmkanaal, en lange biologische beschikbaarheid in vivo nattokinase lijkt te bieden potentiƫle voordelen ten opzichte van andere momenteel gebruikt agenten voor behandeling en/of preventie van geselecteerde ziekteprocessen."