De Beker van kruidenthee kan helpen bij het bestrijden van de borstkanker

De Beker van kruidenthee kan helpen bij het bestrijden van de borstkanker

Een traditionele kruiden thee kan houden de sleutel om het bestrijden van borstkanker, beweren wetenschappers.

Uittreksels uit de plant bekend als maagd de mantel, die wordt gebruikt als een medicinale thee in sommige landen, kunnen het doden van kankercellen in de reageerbuis.

De thee op basis van planten is al door vrouwen in landelijke Pakistan die borstkanker hebben gedronken, maar tot nu toe heeft het gebruik ervan als een behandeling werden beschouwd als folklore.

Onderzoek door wetenschappers van de Universiteit van Aston, Birmingham en Russells Hall ziekenhuis, Dudley, suggereert dat het bevat krachtige anti-kanker-agenten die afzonderlijk of in combinatie tegen de verspreiding van de kankercellen werken.

Laboratoriumtests toonden zij de groei van cellen binnen vijf uur na aanvraag gearresteerd en deed hen te sterven binnen 24 uur.

De plant, die de botanische naam Fagonia cretica is, komt voor in dorre woestijn gebieden van Pakistan, India, Afrika en delen van Europa.

Professor Helen Griffiths en Professor Amtul R Carmichael, die de studie leidde, gevonden kruiden thee gemaakt van het extract van de plant vernietigt kankercellen maar, in tegenstelling tot conventionele chemotherapie, behandeling niet beschadigt normale borst cellen, waardoor de bijwerkingen.

Verslagen van borstkanker patiënten in Pakistan suggereren de plant extract doet niet leiden tot ernstige bijwerkingen zoals haaruitval, drop in blood count of diarree.

Het onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PloS One, bleek het extract van de plant een nieuwe mechanisme dat gebreken in cel DNA dat normaal zich zou verzetten tegen de groei van de tumor kan verhelpen.

Een bijzondere waardevermindering heeft ondergaan DNA reactie niet alleen staat de kanker te bloeien, het remt ook de manier waarop chemotherapie werken, waardoor de doeltreffendheid ervan.

Professor Carmichael zei een klein ziekenhuis 100 mijl ten noorden van Lahore in Pakistan begon met behulp van de kruidenthee veertig jaar geleden voor de behandeling van borstkankerpatiënten.


Ze zei: ' lijkt om ze te houden in de verlossing, hoewel we geen gebruik van de remedie van het woord in dit stadium maken.

'Echter, ze leven voor een lange tijd zonder verliezen van hun haar zetten op een grote hoeveelheid gewicht of andere giftige bijwerkingen geassocieerd met chemotherapie ervaren, dus we zijn ervan overtuigd dit extract heeft iets bij te dragen.

Ze zei dat strenge veiligheidstests nodig zou zijn bij de ontwikkeling van een geneesmiddel op basis van het extract.

Op dit moment de kruiden thee wordt gebruikt voor de behandeling van Aziaten, maar kunnen er verschillende effecten bij blanke patiënten, voegde ze eraan toe.

Professor Griffiths zei meer onderzoek is nodig om de rol van het extract bij kanker beheer, en het moet nu worden aangetoond dat dit extract zo effectief is in het doden van kankercellen in het lichaam zoals het is in een laboratorium.

Ze zei dat de volgende stappen zijn om te bepalen welk element van de plant is verantwoordelijk voor het doden van de kankercellen met het oog op de uiteindelijk het uitvoeren van proeven met kankerpatiënten.

Dr Caitlin Palframan, polisbeheerder op kanker van de borst van de doorbraak, zei: ' sommige van de belangrijkste kanker-bestrijding drugs zijn oorspronkelijk afkomstig van planten.

"Dit onderzoek is in de zeer vroegste stadium, zal niet weten wij al geruime tijd of drugs afgeleid uit deze plant zal effectief bij de behandeling van borstkanker maar we kijken uit naar het zien van enige vooruitgang.

'We raden vrouwen met borstkanker die overweegt een kruidenremedies te gebruiken om dit te bespreken met hun arts eerst als sommige kunnen interfereren met de behandeling van lopende kanker.'

Emma Pennery, klinische directeur van Breast Cancer Care, zei: 'veel meer onderzoek nodig zou zijn om te bouwen op dit kleinschalige laboratoriumwerk tot nu toe.'